Entradas

Mostrando entradas de enero, 2018
Imagen
LITERATURA Hemos comenzado con la literatura, en concreto con la poesía. Hemos aprendido a observar e identificar los diferentes tipos de estrofa, a medir las rimas y el número de sílabas de los versos. También hemos aprendido la diferencia entre el Mester de juglaría y el de clerecía. Para ello, hemos buscado Los Milagros de Nuestra Señora, de Gonzalo de Berceo. En clase hemos comenzado a leer el Sacristán Fornicario, uno de los milagros. Y en casa hemos medido la métrica. Para diferenciar qué tipo de Mester se emplea en la actualidad y cual se empleaba antes, nuestro profesor nos lo ha explicado con un esquema: He podido observar que en lo Milagros de Nuestra señora se empleaba un lenguaje que me resulta extraño. Tras el esquema que ha hecho Miguel Ángel en la pizarra, he comprendido la diferencia entre los textos que escribían antes y los que se escriben ahora. Actualmente se utiliza el Mester de Juglaría en los raps, por ejemplo. Y antes se empleaba el Mest
Imagen
ALGUNES LOCUCIONS ADVERBIALS I CONTRACCIONS Hui, a classe hem repassat el que vam donar ahir: els adverbis. A més, hem comentat algunes locucions adverbials que no estaven al nostre llibre. Algunes com: També, en aquestos dos dies hem vist un poc les contraccions a les diferents oracions que copiavem i a les traduccions que feiem del castellà, que hui les hem corregit. Tot açó, l´hem aprés mitjançant una activitat i amb les oracions de l´altre dia. Aixó que hem aprés, ens servirà per a utilitzar les locucions i contraccions quan siga necessari. I també, per a saber que signifiquen les locucions adverbials. Jo no sabia molts dels significats que hem vist hui, però ara ja els sé. I espere d´ara en endavant possarles sense dificultat als textos. 
Imagen
L´APÒSTROF Hui hem aprés quan hem de possar apòstrof i quan no.Es a dir, les diferents regles que hi ha. Per a aixó, hem copiat resumidament algunes d´aquestes regles que no estaven al llibre de text. Després, hem fet una espècie de dictat. Havíem de traduir unes oracions en castellà al valencià fent ús de l´apòstrof quan era necessari. Ací deixe el treball que jo he fet:   Aquestes noves regles que no coneixia, em serviran molt perque així, faré un bon ús dels articles i els sabré possar quan siga necessari. A més amb el dictat m´he adonat dels errors que havia comès.
Imagen
SEGONA AVALUACIÓ Comencem la segona avaluació donant la preposició i l´adverbi. Hui a classe hem fet per grups un resum del que pensavem que eren les preposicions i adverbis mitjanjant exemples. També hem possat els diferents grups en els que es divideixen. Hem pogut ajudar-nos d´un esquema d´Internet. Ací us deixe una imatge d´un fragment del meu treball: Al treballar amb l´ajuda d´un esquema i dels meus companys ha sigut més fàcil comprendre l´adverbi i la preposició. A més, pense que és necessari conèixer la diferència que hi ha entre ells, perque els utilitzem continuament.
Imagen
SEGUNDA EVALUACIÓN Hemos comenzado esta segunda evaluación hablando de caballeros. Estamos realizando un trabajo, plasmando en un folio de manera individual la comparación de dos héroes (tanto ficticios como reales).Y uno de los dos ha de ser el Cid. El material empleado es: -Un folio A3. -Información. -Imágenes. -Rotuladores o colores para decorar el trabajo. Aquí os dejo una foto de mi comparación: Este trabajo, a parte de entretenido y dinámico es también una manera de trabajar distinta y nos servirá para ver la diferencia de la forma de los textos, en cuanto a cómics del héroe actual y el cantar del Mío Cid, entre otras cosas. Hay más diferencias de las que imaginaba. Sin embargo tanto el héroe actual, como el Campeador  buscan el bien y representan una figura ejemplar.